Vergoeding

Omdat ik ben aangesloten bij de NVKH (de Nederlandse Vereniging Klassiek Homeopaten), vergoeden de meeste zorgverzekeraars mijn consulten. U moet zich hiervoor echter wel aanvullend verzekeren. De verschillen per polis van een verzekeraar en de verschillen tussen de diverse zorgverzekeraars zijn groot. Bovendien worden de polissen ieder jaar door verzekeraars aangepast. Aan het eind van het jaar kunt u altijd opnieuw bekijken en beslissen of u een andere verzekering wilt die het homeopathische deel beter vergoedt. Let u er dan niet alleen op wat het totaalbedrag is wat per jaar wordt vergoed. Ook het bedrag of percentage per consult is onderdeel van de vergoeding. Homeopathische vergoeding wordt niet verrekend met het eigen risico, want het valt onder het aanvullende pakket.

De vergoedingen en aanvullende premies voor alternatieve geneeswijzen (waaronder homeopathie) worden jaarlijks bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars.
Bekijk het overzicht op de website van de Nederlandse Vereniging van Klassieke Homeopaten. Op zorgwijzer.nl staan tevens de premiekosten per verzekering vermeld.