Haaranalyse

HAARANALYSE

Mineralen hebben in het lichaam bijzonder belangrijke functies. Veel processen in onze spijsvertering en stofwisseling zijn in hoge mate afhankelijk van de beschikbaarheid van specifieke mineralen. Om gezond te functioneren is niet alleen de beschikbaarheid van mineralen van belang maar ook de onderlinge verhouding tussen bepaalde mineralen is essentieel.

Het bloed is een slechte graadmeter om een indruk te krijgen van de toestand van de mineralen in ons lichaam. Je zou het bloed als een transportsysteem kunnen beschouwen, maar wat zich in het bloed bevindt zit nog niet in de cel.Het haar, als weerslag van de lichaamscellen, geeft  een veel betrouwbaarder beeld dan bloedonderzoek.

Een klein plukje haar, dicht bij de huid afgeknipt, geeft veel informatie over wat zich gedurende langere tijd in de cellen van het lichaam heeft afgespeeld.Dit  plukje haar wordt opgestuurd naar een laboratorium in Amerika. Na enige weken komt de uitslag bij mij binnen en krijgt u hier een rapportage van in een Nederlandse vertaling.

Via het haar ontstaat een betrouwbaar inzicht in de mineralenstatus, de onderlinge verhoudingen en de toxische belasting in het lichaam. Daarmee wordt een overzicht verkregen van de regelsystemen in ons lichaam; de werking van het immuunsysteem, het hormonale systeem, het zenuwstelsel, de werking van bijnieren en schildklier. Ook de mate van stress, de stofwisselingssnelheid en het functioneren van de darmen, de koolhydraat-, vet- en eiwitvertering kan hiermee worden gelezen.

De Amerikaanse biochemicus Dr. Paul Eck heeft tientallen jaren onderzoek gedaan naar haaranalyse. Het concept is hierop gebaseerd, waarmee een heldere totaaldiagnose mogelijk is, uitgaande van de samenhang tussen lichaam en geest. Dit holistisch concept kan hiermee een verklaring voor klachten geven, daar waar geen afwijkingen in het bloed gevonden worden. De haaranalyse levert ook de basis voor een nauwkeurige en op de individuele persoon en klachten afgestemde behandeling,  met een specifieke mineralen, vitaminen en enzymen formule.
Daarmee kunnen chronische klachten behandeld worden. Ook kunnen chronische klachten in een veel vroeger stadium ontdekt en behandeld worden, als er nog geen sprake is van een totale disbalans en er nog maar enkele symptomen zichtbaar zijn.
Op basis van dit maatwerk in de behandeling komt er weer balans tussen lichaam en geest, wordt toxische belasting uitgescheiden, gaan bijnieren en schildklier weer optimaal werken, gaat u beter en meer ontspannen slapen, werkt het immuunsysteem beter etc.

Na 3 tot 6 maanden wordt een tweede haaranalyse uitgevoerd. Op basis hiervan wordt de ondersteuning bijgesteld.

Als een haar- mineraalanalyse in verband met uw gezondheidssituatie van belang lijkt, dan kan deze bij mij in de praktijk uitgevoerd worden.