Supplementen

SUPPLEMENTEN

Orthomoleculaire therapie is het toedienen van supplementen, waardoor de molecuul, cel, orgaan, weefsel en uiteindelijk de hele mens gezond wordt gemaakt.
In de orthomoleculaire geneeskunde probeer je het lichaam van iemand te voorzien van een juiste en optimale hoeveelheid van alle natuurlijke stoffen. Dat wil zeggen dat er sprake moet zijn van aanwezigheid van voldoende vitaminen, mineralen en spoorelementen, en de afwezigheid van afvalstoffen en gifstoffen.

Bij de klassieke homeopathie, de Inspiring Homeopathy en de Cease ontstoringsmethode kunnen orthomoleculaire voedingssupplementen ingezet worden als algemene ondersteuning en om het lichaam te helpen met het ontgiften van toxische belasting.
Vitaminen en mineralen zorgen er voor, dat de regelsystemen in het lichaam, zoals het hormonale systeem, het immuunsysteem, het zenuwstelsel en de bijnieren en de schildklier hun werk goed kunnen doen.
In geval van stress, het gebruik van de pil, het gebruik van medicijnen en chronische klachten is het gebruik van voedingssupplementen aan te raden. De kwaliteit van de supplementen is heel belangrijk. Over het algemeen geldt; het goedkoopste is niet het beste. De ingrediënten dienen bijvoorbeeld de juiste samenstelling te hebben om opgenomen te kunnen worden in het lichaam. Ik kan u hierover adviseren.

Indien u een nauwkeurig en op uw persoon en klachten afgestemd advies wilt over supplementen raad ik u aan een haaranalyse te laten doen. Zie: Haaranalyse

De belangrijkste orthomoleculaire  supplementen voor het functioneren van het energiesysteem, het hormonale en het immuunsysteem in het lichaam zijn vitamine C, vitamine D, zink, omega 3, B-vitamines en magnesium.
Indien u een specifieker advies wilt kunt u even contact met mij opnemen.