Voeding

VOEDING

Voeding is belangrijk in ons leven. Via de 3 maaltijden per dag houden we ons er in ieder geval een gedeelte van de dag mee bezig. Maar het bepaalt ook in belangrijke mate ons welbevinden.
Om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen is het allereerst van belang  aandacht te schenken aan welke voeding en de kwaliteit van die voeding. Er is bovendien een verschil tussen de ene en de andere mens in de opname van voedingsstoffen.

Er is de laatste 50 jaar veel veranderd in de productie van voedsel. De economie en het beleid van de voedingsindustrie is bepalend geworden voor de productie van voedingsmiddelen. De toediening van allerlei hulpstoffen bij de groei, zoals kunstmest, de toediening van antibiotica en groeihormonen en de toegevoegde ingrediënten bij bewerkte voeding, zorgen er voor dat voeding zeer aan kwaliteit verliest.
Het gebrek aan voldoende opbouwstoffen leidt tot klachten, terwijl het lichaam tegenwoordig steeds meer belast wordt door bijvoorbeeld werkdruk of vervuiling.

Onze voeding is over het algemeen niet in balans. Er worden teveel koolhydraten (brood, aardappels, pasta, koek en chips, toegevoegde suikers) en te weinig eiwitten, goede vetten, groenten en fruit gegeten. Gebrek aan energie is voor een deel te verklaren uit een verkeerde voeding, een voeding die is gebaseerd op koolhydraten. Ook overgewicht, diabetes type 2, vaak trek hebben, darmklachten, menstruatieproblemen, hoge bloeddruk enz. zijn allen in verband te brengen met onze voeding.

Voeding staat in verband met het functioneren van ons spijsverteringssysteem. Veel mensen hebben een slechte darmfunctie. Hierdoor kunnen ook de noodzakelijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen niet worden opgenomen.
De basis van veel ziekten is het niet goed functioneren van de darmen. Een goed werkende darm zorgt voor een goed werkend immuunsysteem en gezonde slijmvliezen, inclusief de huid.
Het is bij klachten aan het maag-darmsysteem, bij alle slijmvliesklachten, zoals klachten aan de huid, de longen, de gewrichten, RSI, en bij chronische klachten belangrijk om naar het functioneren van het spijsverteringssysteem te kijken.

Vaak maakt een advies over voeding deel uit van mijn behandelingsmethode. Daarnaast behandel ik natuurlijk alle klachten die samenhangen met de spijsvertering en de darmen.