Wat U zelf kunt doen

WAT U ZELF KUNT DOEN

Bij klachten kunt u veel zelf doen om u beter te voelen. De onderstaande tips en adviezen zijn mogelijkheden die u kunt gebruiken.

Als u of uw kind ernstige klachten heeft, chronische klachten van lichamelijke aard of klachten in het autistisch spectrum, is het noodzakelijk om een afspraak te maken met mij of met een andere gecertificeerde behandelaar. Deze klachten zijn te serieus om alleen via een voedings- en levensstijlverandering te verbeteren. Om teleurstelling te voorkomen kunt u beter de hulp inroepen van een deskundige, die u of uw kind stap voor stap tot genezing kan brengen.

1.    Visolie, kies voor goede kwaliteit gegarandeerd zonder zware metalen en pesticiden.
2.    Vitamine C, voor een advies over de dosering en het merk kunt het beste even contact met mij opnemen.
3.    Zink, voor een advies over de dosering en het merk kunt u het beste even contact met mij opnemen.
4.    Neem de beste voeding die er bestaat, dus een biologische voeding. Hiermee voorkomt u verdere belasting met zware metalen, pesticiden, smaakversterkers, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en andere toxische bijproducten.
5.    Zuurdesembrood in plaats van gistbrood om de binding van zink tot een onoplosbaar complex met phytinezuur te voorkomen en zink in de voeding beschikbaar te houden voor opname. Het volkoren zuurdesembrood is vaak zwaar, daarom is het beter te beginnen met gebuild zuurdesem dat veel lichter is.
6.    Vermijd suikers, zoet in het algemeen en kunstmatige zoetstoffen. Ze zijn giftig voor de darmen, alvleesklier en andere weefsels. Suikers verhinderen ook de productie van EPA en DHA, de belangrijke omega 3 vetzuren.
7.    Vermijd keukenzout. Dit zout is net als suiker een onnatuurlijk product. Gebruik in plaats hiervan ongeraffineerd zeezout, het liefst Keltisch zeezout met 83 verschillende mineralen en spoorelementen.
8.    Vermijd de overconsumptie van omega 6 vetzuren uit soja, mais en zonnebloemolie, die vooral in bewerkte producten zitten. Omega 3 vetzuren zijn ontstekingsremmend en omega 6 vetzuren zijn ontstekingsbevorderend. Gebruik ongeharde vetten. Geharde vetten zoals in margarines bevatten transvetzuren die kankerverwekkend zijn. De ideale verhouding tussen omega 3 en omega 6 vetzuren is 1:1, in de moderne voeding is die verhouding rond de 1:25
9.    Neem voldoende water, geen (light)frisdranken. En gebruik geen water uit een waterflesje van plastic. Deze flessen bevatten plastic weekmakers.
10.    Gebruik geen magnetron, het verlaagt de kwaliteit van alle voeding. Zet geen plastic zuigfles in de magnetron. Weekmakers komen vrij (ftalaten en Bisphenol A) die mogelijk autisme bevorderend werken. Gebruik ook geen softplastics in contact met voeding.
11.    Zorg voor een rustige omgeving met niet teveel prikkels zoals die van TV, gameboy of computer
12.    Zorg voor een goede aarding. Statische elektriciteit kan zowel emotioneel/ mentale stoornissen als lichamelijke klachten geven. Vermijd daarom synthetische kleding, isolerende schoenen (rubber of plastic zolen) en nylon vloerbedekking. Loop zo veel mogelijk op blote voeten. Zorg dat er geen elektrische apparatuur op de slaapkamer staat zoals elektrische wekker, TV of audio apparatuur.
13.    Zorg voor een gezonde slaapplaats. In een gezond bed hoort geen metaal. Verwijder ook vinyl vloerbedekking, er komen weekmakers uit vrij. Slaap zo mogelijk met het hoofd naar het noorden of oosten. Een donkere kamer is belangrijk voor de productie van melatonine (slaaphormoon).
14.    Vermijd zo mogelijk antibioticakuren daar ze de darmflora aantasten en daarmee de onderliggende problemen alleen maar erger maken. Kies bij infecties voor natuurgeneeskundige oplossingen.